現在位置: ホーム / イベント / 【活動報告】Information Session for the JSPS (GAKUSHIN) Research Fellowship for Young Scientists (DC)

日時 2018年03月13日
場所 Seminar Room 1, 3F, Center of Medical Innovation and Translational Research, Suita Campus

Lecturers

Objective

To provide infromaiton on the JSPS Research Fellowship for Young Scientists (DC); to train participants to write a good proposal

Goal

1.Participants will get essential information on the JSPS Research Fellowship for Young Scientists (DC).
2.Participants will be able to master the basic techniques of writing a fellowship proposal.

Overview

The session will provide you with important information on the JSPS fellowship system and on how to write a good proposal. For those who want to work in academia in the future, this is also a good chance to think about your career path, as well as to learn grant writing techniques as a transferable skill, which can benefit your future research life.

RDF:

B3 Professional and career development, C2 Research management, C3 Finance, Funding, Resources

Keyword:

Grant writing, JSPS fellowship, Academic career design

Targets

International graduate students who are planning to apply for the JSPS Research Fellowship for Young Scientists (DC) this year, as well as those who are considering applying for the fellowship in the near future are all welcomed.

Capacity

Sponsored by

Research Management and Administration Section, Office of Management and Planning, Osaka University

In cooperation with

Department of Research Promotion・Department of International Affairs・Teaching and Learning Support Division, Center for Education in Liberal Arts and Science Osaka University・Career Center

Application

Finished

JSPSフェローシップ・システムに関する重要な情報や申請書作成方法についてのワークショップが行われました。

◎ フェローシップの仕組みがよく理解でき、応募方法についても明確になった。

◎ 役立つ情報が多かった。